Basement Window Improvement

The Problem: This landscaping project involved a basement window that had only a section of culvert to hold back the earth. To compound the problem, the ground was virtually flush with the culvert edge, so water was able to get in, pool, and then leak through. On an aesthetic level, it was unpleasant to look at and affected the amount of light that could reach the basement, which further affected the basement’s value as another room in the house.

The Solution: Several inches of soil immediately around the culvert was removed to reduce the likelihood of future pooling and leaking. Brickwork was matched to the surrounding bricks and laid to act as a decorative and functional retaining wall for the surrounding earth. Stone was added for aesthetics and to prevent erosion.

Get quality landscaping from Valley View Landscapes in Front Royal, VA. Get quality landscaping from Valley View Landscapes in Front Royal, VA. Get quality landscaping from Valley View Landscapes in Front Royal, VA.