Playset Excavation

The Problem: A playset excavation was needed for a family with young children lived on a steep, rocky hillside. The parents wanted to purchase a playset so their children could spend time playing outdoors, but were concerned about the risk of one of the children being harmed by the harsh terrain. Budget constraints were an additional consideration.

The Solution: Being aware of the budget limitations helped with planning; breaking the work into phases allowed the children to use the area even while the project moved toward completion. For the physical location, a portion of the hillside was removed and the excavated area was leveled. Wooden fencing was erected for strength and aesthetics, and wire fencing was added to keep the children from rolling beneath the wooden fence, tumbling down the hillside, and getting hurt. Mulch was layered to soften any falls and reduce the severity of any injuries.

Excavation for a playground by Valley View Landscapes. Excavation for a playground by Valley View Landscapes.

“I wanted to share with you a picture of some very happy little girls! Thank you for getting this area started for our playset!”